|
|||||||||
Zupa jarzynowaKrótki opis potrawyPyszna i zdrowa zupa.Potrzebne składniki 10 dag fasolki szparagowej 10 dag zielonego groszku 10 dag marchwi 10 dag selera 5 dag pora 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki koperku szklanka mleka Etapy przyrządzania1
Warzywa umyć, oczy¶cić, opłukać. Zetrzeć je na tarce z dużymi otworami, a następnie włożyć do wrz±cej osolonej wody i gotować pod przykryciem.
2
Groszek umyć i dodać do gotuj±cych się warzyw.
3
Fasolkę umyć i oczy¶cić z włókien, pokroić na kawałki o długo¶ci ok. 2 cm i dodać do gotuj±cej się zupy.
4
Warzywa gotować do momentu, aż stan± się miękkie. Następnie odstawić, dolać do zupy gor±ce przegotowane mleko i posiekan± zieleninę. Przyprawić do smaku sol± i od razu podawać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |