Zupa jarzynowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
• Zupy
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Kaloryczność:
72 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna i zdrowa zupa.

Potrzebne składniki

• 10 dag fasolki szparagowej
• 10 dag zielonego groszku
• 10 dag marchwi
• 10 dag selera
• 5 dag pora
• 2 łyżki natki pietruszki
• 2 łyżki koperku
• szklanka mleka

Etapy przyrządzania

1
Warzywa umyć, oczy¶cić, opłukać. Zetrzeć je na tarce z dużymi otworami, a następnie włożyć do wrz±cej osolonej wody i gotować pod przykryciem.
2
Groszek umyć i dodać do gotuj±cych się warzyw.
3
Fasolkę umyć i oczy¶cić z włókien, pokroić na kawałki o długo¶ci ok. 2 cm i dodać do gotuj±cej się zupy.
4
Warzywa gotować do momentu, aż stan± się miękkie. Następnie odstawić, dolać do zupy gor±ce przegotowane mleko i posiekan± zieleninę. Przyprawić do smaku sol± i od razu podawać.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)