Zupa jarzynowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
• Zupy
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Kaloryczność:
72 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna i zdrowa zupa.

Potrzebne składniki

• 10 dag fasolki szparagowej
• 10 dag zielonego groszku
• 10 dag marchwi
• 10 dag selera
• 5 dag pora
• 2 łyżki natki pietruszki
• 2 łyżki koperku
• szklanka mleka

Etapy przyrządzania

1
Warzywa umyć, oczyścić, opłukać. Zetrzeć je na tarce z dużymi otworami, a następnie włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować pod przykryciem.
2
Groszek umyć i dodać do gotujących się warzyw.
3
Fasolkę umyć i oczyścić z włókien, pokroić na kawałki o długości ok. 2 cm i dodać do gotującej się zupy.
4
Warzywa gotować do momentu, aż staną się miękkie. Następnie odstawić, dolać do zupy gorące przegotowane mleko i posiekaną zieleninę. Przyprawić do smaku solą i od razu podawać.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher