Pikantna sałatka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo dobra

Potrzebne składniki

• cebule - 2 szt.
• czerwone papryki - 2 szt.
• olej - 2 łyżka(i)
• ocet - 4 łyżka(i)
• ser tylżycki - 25 dag
• musztarda z całymi ziarenkami gorczycy - 1-2 łyżka(i)
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)
• cukier

Etapy przyrządzania

1
Cebule obrać. Potem pokroić na pół talarki. Papryki umyć, dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych. Żółty ser pokroić w równe słupki. Liście sałaty dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Kilka całych liści odłożyć, resztę porwać palcami na małe kawałki. Przyrządzić sos do sałatki. W miseczce wymieszać musztardę z octem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Na koniec dodać olej, ubić (olej musi związać się z resztą składników sosu). Przygotowane składniki sałatki połączyć (oprócz całych liści sałaty). Delikatnie przemieszać z częścią sosu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
Najczęściej szukacie
© 2007-2019 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher