Pikantna sałatka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo dobra

Potrzebne składniki

• cebule - 2 szt.
• czerwone papryki - 2 szt.
• olej - 2 łyżka(i)
• ocet - 4 łyżka(i)
• ser tylżycki - 25 dag
• musztarda z całymi ziarenkami gorczycy - 1-2 łyżka(i)
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)
• cukier

Etapy przyrządzania

1
Cebule obrać. Potem pokroić na pół talarki. Papryki umyć, dokładnie oczy¶cić z gniazd nasiennych. Żółty ser pokroić w równe słupki. Li¶cie sałaty dokładnie opłukać pod bież±c± wod± i osuszyć. Kilka całych li¶ci odłożyć, resztę porwać palcami na małe kawałki. Przyrz±dzić sos do sałatki. W miseczce wymieszać musztardę z octem. Doprawić do smaku sol±, pieprzem i odrobin± cukru. Na koniec dodać olej, ubić (olej musi zwi±zać się z reszt± składników sosu). Przygotowane składniki sałatki poł±czyć (oprócz całych li¶ci sałaty). Delikatnie przemieszać z czę¶ci± sosu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)