Kluski francuskie w±trobiane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dodatek do zup.

Potrzebne składniki

• 10 dag w±tróbki
• 2 dag masła
• 2 żółtka
• 2 białek
• 1 czubata łyżka m±ki
• sól i pieprz

Etapy przyrządzania

1
Siekam w±tróbkę. odaje do utartego z żółtkami masła, ucieramy, dodajemy ¶ól i pieprz. Białko lekko solimy i ubijamy na pianę. Mieszamy lekko w±tróbkę, pianę i m±kę. W garnku zagotowujemy wodę. Lyzk± zanurzon± we wrz±tku nabieramy niewielkie porcje ciasta i wkładamy do wody.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)