|
|||||||||
Kluski francuskie w±trobianeKrótki opis potrawyDodatek do zup.Potrzebne składniki 10 dag w±tróbki 2 dag masła 2 żółtka 2 białek 1 czubata łyżka m±ki sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Siekam w±tróbkę. odaje do utartego z żółtkami masła, ucieramy, dodajemy ¶ól i pieprz. Białko lekko solimy i ubijamy na pianę. Mieszamy lekko w±tróbkę, pianę i m±kę. W garnku zagotowujemy wodę. Lyzk± zanurzon± we wrz±tku nabieramy niewielkie porcje ciasta i wkładamy do wody.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |