Kluski francuskie wątrobiane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dodatek do zup.

Potrzebne składniki

• 10 dag wątróbki
• 2 dag masła
• 2 żółtka
• 2 białek
• 1 czubata łyżka mąki
• sól i pieprz

Etapy przyrządzania

1
Siekam wątróbkę. odaje do utartego z żółtkami masła, ucieramy, dodajemy śól i pieprz. Białko lekko solimy i ubijamy na pianę. Mieszamy lekko wątróbkę, pianę i mąkę. W garnku zagotowujemy wodę. Lyzką zanurzoną we wrzątku nabieramy niewielkie porcje ciasta i wkładamy do wody.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher