|
||||||||||
Zupa gulaszowaKrótki opis potrawybardzo pożywnaPotrzebne składniki wołowina bez kości - 400 g cebula - 2 szt. czosnek - 1 ziemniaki - 800 g czerwona papryka - 1/2 szt. smalec - 2 łyżka(i) pomidory - 2 szt. słodka papryka w proszku - 1 łyżeczka(i) kminek - 1/2 łyżeczka(i) sól - 1 łyżeczka(i) Przydatne akcesoriapatelniaEtapy przyrządzania1
Cebulę drobno pokrajać i lekko zrumienić na smalcu.
Włożyć pokrojone na małe kawałki mięso, obsmażyć, podlać wodą, posypać papryką i dusić pod przykryciem, dodając oczyszczony z gniazdek pokrajany strąk papryki, obrane ze skórki pomidory, kminek i roztarty z solą czosnek.
Gdy mięso jest na wpół miękkie, zalać je wodą(1l) i gotować do miękkości, dodając obrane i pokrajane w kostkę ziemniaki.
Jak podawać?w miseczkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|