Zupa gulaszowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
90 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
16 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo pożywna

Potrzebne składniki

• wołowina bez kości - 400 g
• cebula - 2 szt.
• czosnek - 1
• ziemniaki - 800 g
• czerwona papryka - 1/2 szt.
• smalec - 2 łyżka(i)
• pomidory - 2 szt.
• słodka papryka w proszku - 1 łyżeczka(i)
• kminek - 1/2 łyżeczka(i)
• sól - 1 łyżeczka(i)

Przydatne akcesoria

patelnia

Etapy przyrządzania

1
Cebulę drobno pokrajać i lekko zrumienić na smalcu. Włożyć pokrojone na małe kawałki mięso, obsmażyć, podlać wodą, posypać papryką i dusić pod przykryciem, dodając oczyszczony z gniazdek pokrajany strąk papryki, obrane ze skórki pomidory, kminek i roztarty z solą czosnek. Gdy mięso jest na wpół miękkie, zalać je wodą(1l) i gotować do miękkości, dodając obrane i pokrajane w kostkę ziemniaki.

Jak podawać?

w miseczkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher