|
||||||||||
Biszkopt przekładany śmietanąKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki żółtko - 6 szt. cukier - 6 szt. woda - 3 łyżka(i) mąka - 1 szkl. proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) smietana - 250 ml cukier puder - 1 łyżka(i) galaretka - 1 op. woda - 1 szkl. Etapy przyrządzania1
CIASTO: Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać gorącą wodę i ciągle ucierając dodać mąkęi wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia. Na koniec dodać pianę z 6 jajek i delikatnie wymieszać łyżką. Piec ok 40 min.
MASA: Schłodzoną śmietanę zmiksować z cukre pudrem na krem i do tej masy dodać rozpuszczoną galaretkę ( prawie krzepnącą). Biszkopt dobrze ostudzić, przekroić na dwie części i przełożyć masą. Wstawić do lodówki, aby zastygło. Można podawać z owocami.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|