Biszkopt przekładany śmietaną

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• żółtko - 6 szt.
• cukier - 6 szt.
• woda - 3 łyżka(i)
• mąka - 1 szkl.
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• smietana - 250 ml
• cukier puder - 1 łyżka(i)
• galaretka - 1 op.
• woda - 1 szkl.

Etapy przyrządzania

1
CIASTO: Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać gorącą wodę i ciągle ucierając dodać mąkęi wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia. Na koniec dodać pianę z 6 jajek i delikatnie wymieszać łyżką. Piec ok 40 min. MASA: Schłodzoną śmietanę zmiksować z cukre pudrem na krem i do tej masy dodać rozpuszczoną galaretkę ( prawie krzepnącą). Biszkopt dobrze ostudzić, przekroić na dwie części i przełożyć masą. Wstawić do lodówki, aby zastygło. Można podawać z owocami.

Uwagi

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2014 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher