Biszkopt przekładany ¶mietan±

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• żółtko - 6 szt.
• cukier - 6 szt.
• woda - 3 łyżka(i)
• m±ka - 1 szkl.
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• smietana - 250 ml
• cukier puder - 1 łyżka(i)
• galaretka - 1 op.
• woda - 1 szkl.

Etapy przyrządzania

1
CIASTO: Żółtka utrzeć z cukrem na puszyst± masę. Dodać gor±c± wodę i ci±gle ucieraj±c dodać m±kęi wymieszan± z łyżeczk± proszku do pieczenia. Na koniec dodać pianę z 6 jajek i delikatnie wymieszać łyżk±. Piec ok 40 min. MASA: Schłodzon± ¶mietanę zmiksować z cukre pudrem na krem i do tej masy dodać rozpuszczon± galaretkę ( prawie krzepn±c±). Biszkopt dobrze ostudzić, przekroić na dwie czę¶ci i przełożyć mas±. Wstawić do lodówki, aby zastygło. Można podawać z owocami.

Uwagi

Za zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)