|
|||||||||
Biszkopt przekładany ¶mietan±Krótki opis potrawyZa zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki żółtko - 6 szt. cukier - 6 szt. woda - 3 łyżka(i) m±ka - 1 szkl. proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) smietana - 250 ml cukier puder - 1 łyżka(i) galaretka - 1 op. woda - 1 szkl. Etapy przyrządzania1
CIASTO: Żółtka utrzeć z cukrem na puszyst± masę. Dodać gor±c± wodę i ci±gle ucieraj±c dodać m±kęi wymieszan± z łyżeczk± proszku do pieczenia. Na koniec dodać pianę z 6 jajek i delikatnie wymieszać łyżk±. Piec ok 40 min.
MASA: Schłodzon± ¶mietanę zmiksować z cukre pudrem na krem i do tej masy dodać rozpuszczon± galaretkę ( prawie krzepn±c±). Biszkopt dobrze ostudzić, przekroić na dwie czę¶ci i przełożyć mas±. Wstawić do lodówki, aby zastygło. Można podawać z owocami.
UwagiZa zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |