Pomidory nadziewane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
8 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne danie

Potrzebne składniki

• pomidory - 6 szt.
• ugotowany długoziarnisty ryż - 1 i 1/2 szkl.
• posiekana bazylia - 2 łyżka(i)
• oliwa z oliwek - 1/4 szkl.
• posiekane filety anchois - 4 szt.
• zmiażdżone z±bki czosnku - 2 szt.
• cukier,sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Odci±ć górn± czę¶ć pomidorów i odłożyć na bok.Lyżeczk± wybrać mi±ższ i zostawić grube ¶cianki.Mi±ższ posiekać,wymieszać z reszt± składników,doprawiaj±c sol± i pieprzem.Pomidory włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliw± ,nadziać ryżem wymieszanym z filetami anchois,czosnkiem,bazyli±,pieprzem i cukrem.Przykryć odciętymi wcze¶niej górnymi czę¶ciami pomidorów.Piec 15 minut,polewaj±c od czasu do czasu wypływaj±cym sokiem.

Jak podawać?

na ciepło lub letnie Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)