Pomidory nadziewane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
8 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne danie

Potrzebne składniki

• pomidory - 6 szt.
• ugotowany długoziarnisty ryż - 1 i 1/2 szkl.
• posiekana bazylia - 2 łyżka(i)
• oliwa z oliwek - 1/4 szkl.
• posiekane filety anchois - 4 szt.
• zmiażdżone ząbki czosnku - 2 szt.
• cukier,sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Odciąć górną część pomidorów i odłożyć na bok.Lyżeczką wybrać miąższ i zostawić grube ścianki.Miąższ posiekać,wymieszać z resztą składników,doprawiając solą i pieprzem.Pomidory włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą ,nadziać ryżem wymieszanym z filetami anchois,czosnkiem,bazylią,pieprzem i cukrem.Przykryć odciętymi wcześniej górnymi częściami pomidorów.Piec 15 minut,polewając od czasu do czasu wypływającym sokiem.

Jak podawać?

na ciepło lub letnie Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher