|
||||||||||
Placki z warzywamiKrótki opis potrawyPlacki z warzywamiPotrzebne składniki 1 kg ziemniaków - 2 jajka - 2 cebule - 1,5 łyżki mąki pszennej sól - pieprz - olej - warzywa, np. cukinia,pomidory Etapy przyrządzania1
Ziemniaki oczyścić, dokładnie umyć, starannie obrać, wycinając wszystkie oczka, zetrzeć na jarzynowej tarce z dużymi otworami. Odlać płyn, pozostawiając skrobię ziemniaczaną, która opadła na dno naczynia. Do ziemniaków dodać jajka, mąkę, posiekaną cebulę, dokładnie wymieszać. Połączyć ze skrobią ziemniaczaną. Jeśli ciasto jest za gęste, dodać trochę płynu ze startych ziemniaków, przyprawić do smaku. Folię pociąć na kawałki, posmarować olejem, ułożyć na ruszcie. Na każdym kawałku folii położyć ciasto, rozsmarować, piec 10– 15 min, obrócić. Na plackach ułożyć plasterki warzyw, piec 25 min, można posypać serem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|