Daktyle z mięsnym farszem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Daktyle z mięsnym farszem

Potrzebne składniki

• 50 dkg suszonych moreli lub daktyli 25 dkg pieczonego mięsa 1 mała cebulka ser żółty w plastrach
• 2 żółtka jaj sól, pieprz, curry

Etapy przyrządzania

1
Daktyle lub morele namoczyć w zimnej, przegotowanej wodzie. Gdy napęcznieją odcedzić, wysuszyć. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na tłuszczu. Mięso i cebulę zemleć w maszynce do mięsa, wymieszać z żółtkami, przyprawić pikantnie, bardzo pikantnie. Z owoców usunąć pestki, otwór delikatnie powiększyć palcem i napełnić przygotowanym farszem. Piekarnik nagrzać do 170 stopni C, owoce ułożyć na blaszce, na każdym położyć kawałek żółtego sera, zapiec aż ser się nie rozpuści. Udekorować wiórkami ze skórki pomarańczowej i zieleniną. Można zrosić octem balsamicznym. Znakomite zarówno na gorąco jak i na zimno. Można w każdy owoc wbić wykałaczkę.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher