Deser z jabłek

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
12 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

deser delicje

Potrzebne składniki

• jabbłka - 6 szt.
• mielone orzechy - 30 g
• zmielone migdały - 30 g
• rodzynki - 30 g
• masło - 50 g
• czerwone wino - 1 szkl.
• galaretka porzeczkowa - 1 szkl.
• mleko - 0,5 szkl.
• mąka ziemniaczana - 1 łyżka(i)
• cukier - 50 g
• żółtko - 1 szt.
• cukier waniliowy - 0,5 op.
• okrągłe alberty - 6 szt.

Etapy przyrządzania

1
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z zimnym mlekiem i cukrem, dodać masło i cukier waniliowy, mieszając zagotować na ptce azbestowej. Wystudzić. Wystudzony krem wymieszać z orzechami, migdałami i rodzynkami. Dobrze wymyte jabłka wydrążyć,nakłuć widelcem, a wydrążenia napełnić kremem. Ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu, skropić winem i piec ok. 25 minut pod przykryciem.
2
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z zimnym mlekiem i cukrem, dodać masło i cukier waniliowy, mieszajć zagotować na płytce azbestowej.Wystudzić. Wystudzony krem wymieszać z orzechami, igdałami i rodzynkami. Dobrze wymyte jabłka wydrążyć, nakłuć widelcem, a wydrążenia napełnić kremem. Ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu, skropić winem i piec ok25 min. w piekarniku pod przykryciem Każde jabłko położyć na albercie, przybrać galaretką porzeczkową i polać gorącym winem.

Jak podawać?

Każde jabłko położyć na albercie, przybrać galaretką porzeczkową i polać gorącym winem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher