|
||||||||||
Deser z jabłekKrótki opis potrawydeser delicjePotrzebne składniki jabbłka - 6 szt. mielone orzechy - 30 g zmielone migdały - 30 g rodzynki - 30 g masło - 50 g czerwone wino - 1 szkl. galaretka porzeczkowa - 1 szkl. mleko - 0,5 szkl. mąka ziemniaczana - 1 łyżka(i) cukier - 50 g żółtko - 1 szt. cukier waniliowy - 0,5 op. okrągłe alberty - 6 szt. Etapy przyrządzania1
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z zimnym mlekiem i cukrem, dodać masło i cukier waniliowy, mieszając zagotować na ptce azbestowej. Wystudzić.
Wystudzony krem wymieszać z orzechami, migdałami i rodzynkami.
Dobrze wymyte jabłka wydrążyć,nakłuć widelcem, a wydrążenia napełnić kremem.
Ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu, skropić winem i piec ok. 25 minut pod przykryciem.
2
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z zimnym mlekiem i cukrem, dodać masło i cukier waniliowy, mieszajć zagotować na płytce azbestowej.Wystudzić.
Wystudzony krem wymieszać z orzechami, igdałami i rodzynkami.
Dobrze wymyte jabłka wydrążyć, nakłuć widelcem, a wydrążenia napełnić kremem.
Ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu, skropić winem i piec ok25 min. w piekarniku pod przykryciem
Każde jabłko położyć na albercie, przybrać galaretką porzeczkową i polać gorącym winem.
Jak podawać?Każde jabłko położyć na albercie, przybrać galaretką porzeczkową i polać gorącym winem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|