|
|||||||||
Makaron z gęsi± w±tróbk±Krótki opis potrawyMakaron z gęsi± w±tróbk±Potrzebne składniki makaron włoski - 15 dag w±tróbki gęsie - 25 dag cebula - 1 szt. tłuszcz - 1 łyżka(i) tarta bułka - 1 łyżka(i) sól, pieprz - 1 szczypta(y) sos beszamelowy - 1,5 szkl. Etapy przyrządzania1
Makaron gotujemy, odcedzamy. W±tróbki płuczemy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, zasmażamy na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Wkładamy w±tróbki, wlewamy 3-4 łyżki wody, dusimy pod przykryciem 15 min. W±tróbki drobno kroimy, ł±czymy z makaronem i połow± sosu beszamelowego. Mas± napełniamy muszelki, pokrywamy reszt± sosu. Posypujemy tart± bułk±, zapiekamy.
Smacznego!
Jak podawać?Muszelki podawać na okr±głym półmisku wyłożonym serwet±. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |