Makaron z gęsi± w±tróbk±

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Makaron z gęsi± w±tróbk±

Potrzebne składniki

• makaron włoski - 15 dag
• w±tróbki gęsie - 25 dag
• cebula - 1 szt.
• tłuszcz - 1 łyżka(i)
• tarta bułka - 1 łyżka(i)
• sól, pieprz - 1 szczypta(y)
• sos beszamelowy - 1,5 szkl.

Etapy przyrządzania

1
Makaron gotujemy, odcedzamy. W±tróbki płuczemy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, zasmażamy na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Wkładamy w±tróbki, wlewamy 3-4 łyżki wody, dusimy pod przykryciem 15 min. W±tróbki drobno kroimy, ł±czymy z makaronem i połow± sosu beszamelowego. Mas± napełniamy muszelki, pokrywamy reszt± sosu. Posypujemy tart± bułk±, zapiekamy. Smacznego!

Jak podawać?

Muszelki podawać na okr±głym półmisku wyłożonym serwet±. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)