Makaron z gęsią wątróbką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Makaron z gęsią wątróbką

Potrzebne składniki

• makaron włoski - 15 dag
• wątróbki gęsie - 25 dag
• cebula - 1 szt.
• tłuszcz - 1 łyżka(i)
• tarta bułka - 1 łyżka(i)
• sól, pieprz - 1 szczypta(y)
• sos beszamelowy - 1,5 szkl.

Etapy przyrządzania

1
Makaron gotujemy, odcedzamy. Wątróbki płuczemy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, zasmażamy na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Wkładamy wątróbki, wlewamy 3-4 łyżki wody, dusimy pod przykryciem 15 min. Wątróbki drobno kroimy, łączymy z makaronem i połową sosu beszamelowego. Masą napełniamy muszelki, pokrywamy resztą sosu. Posypujemy tartą bułką, zapiekamy. Smacznego!

Jak podawać?

Muszelki podawać na okrągłym półmisku wyłożonym serwetą. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher