Kisiel z jabłkiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Jabłko mozemy zastapic przetartymi brzoskwiniami,morelami,¶liwkami lub porzeczkami.

Potrzebne składniki

• duze winne jablko
• czubata lyzka maki ziemniaczanej
• slodzik lub 2 lyzeczki cukru
• cynamon

Etapy przyrządzania

1
Jablko obieramy i trzemy , wkladamy do wrzacej oslodzonej wody (pol litra). Makę ziemniaczana rozprowadzamy woda, wlewamy i ciagle mieszamy, do gotujacego sie jablka. Mozemy dodac dszczypte cynamonu. Zagotowujemy. Podajemy w pucharkach.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)