|
||||||||||
Piersi z kurczaka z kurkamiKrótki opis potrawypiersi z kurczakaPotrzebne składniki piersi z kurczaka - 50 dag kurki świeże lub mrożone - 40 dag czerwone półwytrawne wino - 1 kieliszek sól pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na paski. Opruszyć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Kurki oczyścić, dokładnie opłukać, osuszyć. Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę olej, położyć kawałki mięsa, obsmażyć na złoty kolor, dodać kurki, chwilę podsmażyć, podlać winem. Poddusić do czasu, aż wino wyparuje.
Jak podawać?podawać z ryżem i warzywami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|