Piersi z kurczaka z kurkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

piersi z kurczaka

Potrzebne składniki

• piersi z kurczaka - 50 dag
• kurki świeże lub mrożone - 40 dag
• czerwone półwytrawne wino - 1 kieliszek
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na paski. Opruszyć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Kurki oczyścić, dokładnie opłukać, osuszyć. Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę olej, położyć kawałki mięsa, obsmażyć na złoty kolor, dodać kurki, chwilę podsmażyć, podlać winem. Poddusić do czasu, aż wino wyparuje.

Jak podawać?

podawać z ryżem i warzywami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher