|
||||
pudding z ryżudodany przez: aleksa6 Pudding z ryżu gotuje się w zasadzie kombinacją dwóch metod: najpierw wsypuje się ryż do gotującego się mleka, następnie gotuje się go na wolnym ogniu do momentu, gdy ziarna spęcznieją. więcejprzygotowywanie risottododany przez: aleksa6 Aby przygotować risotto należy wyprażyć ryż na maśle (stale mieszając) do uzyskania przeźroczystości ziarna. Następnie należy dodać gorący bulion w ilości odrobinę większej niż ryż może wchłonąć. więcejZielona fasoladodany przez: aleksa6 Zielona fasola musi być twarda, bez brązowych przebarwień. W lodówce można ją trzymać najwyżej dwa dni. W żadnym wypadku nie wolno jeść jej na surowo, ponieważ zawiera trującą substancję o nazwie fazyna, która ulega zniszczeniu w wyniku gotowania. więcejBulwy seleradodany przez: aleksa6 powinny być twarde. Jeżeli po naciśnięciu skórka wyraźnie się ugina to znaczy że seler jest nieświeży. więcejSuróka z czerwonej kapustydodany przez: aleksa6 można ją podawać jako dodatek do wędzonej piersi kaczki lub pieczonej gęsie serwowanych na zimno. Dane to smakuje doskonale z kieliszkiem czerwonego wina. więcejsałatka ziemniaczanadodany przez: aleksa6 Najlepiej na sałatkę ziemniaczaną nadają się gatunki ziemniaków o zwięzłym miąższu, np Nicola czy Hansa. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|