|
||||
Aby ryż się nie przypaliłdodany przez: trini6 jeśli do wrzącej wody dodamy 2 łyżeczki masła lub margaryny to ryż na pewno się nie przypali, poza tym zyska lepszy smak więcejAby dobrze ubić śmietanędodany przez: aleksa6 należy ją uprzednio schłodzić,a w czasie ubijania dodamy szczyptę soli.Dobrze jest także schłodzić miskę i trzepaczkę.Nie należy nastawiać miksera nanajwyższe obroty,gdyż w ten sposób powstanie zamiast pianki masełko. więcejCzyszczenie blach do pieczenia z rdzydodany przez: paula26013 Jeżeli blaszki do pieczenia ciast zardzewiały, trzeba je posypać solą kuchenną (najlepiej grubą), a po 15 minutach przetrzeć dokładnie skórką od słoniny. Następnie myjemy blaszki i dokladnie suszymy. Aby uniknąć rdzewienia blach i foremek do ciast, przed schowaniem ich można je natłuścic np. olejem. więcejPlamy po owocachdodany przez: paula26013 Z białego materiału lnianego lub bawełnianego usuwamy plamy po owocach mocząc go w wodzie z chlorkiem (1:3). Z tkanin kolorowych usuwamy plamy zmywając letnią wodą mydlaną lub rozcieńczonym amoniakiem. Świeżą plamę można zmyć czystą wódką lub gorącym mlekiem. Zastarzałe plamy (po lekkim natłuszczeniu) znikają pod wpływem... więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|