|
||||
Uszka wigilijne - poradydodany przez: patryshia Jezeli te uszka sa do barszczu, to przed podaniem nie potrzeba ich odgrzewac. Po zrobieniu uszek zagotowac we wrzacej wodzie az ciasto bedzie miekko-twardawe. Odcedzic. Nasmarowac blache lub plaski talerz maslem i rozlozyc na niej uszka pojedyncza warstwa (w ten sposob sie nie posklejaja i nie podra). Przykryc sciereczka. Gdy wystygna, mozna je... więcejUsuwanie plam z winadodany przez: paula26013 Plamy z wina białego zmywamy ciepłym spirytusem. Plamy z wina czerwonego spłukujemy winem białym lub posypujemy solą, a następnie przecieramy wódką. Potem przecieramy ciepłą wodą z dodatkiem proszku. Można też użyć kwaśnego mleka do zaprania plamy. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|