Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Budyń bez kożucha

dodany przez: Marzena potrzebny talerzyk lub folia spożywcza więcej więcej

Prawidłowe proporcje

dodany przez: trini6 gdy nie wiesz jak zachować proporcje, gotując ryż, stosuj zasade - jedna szklanka ryżu na dwie szklanki wody więcej więcej

Biały ser dłużej świeży

dodany przez: trini6 przede wszystkim należy go dobrze odcisnąć (wilgotny ser szybciej się psuje), nastepnie posypać np. solą ziołową więcej więcej

Jajecznica

dodany przez: trini6 jajecznica będzie wyjątkowo puszysta, jeśli jajka roztrzepiemy z dodatkiem kilku łyżek mleka lub wody mineralnej więcej więcej

Bezy

dodany przez: trini6 do bezów nie dodajemy więcej cukru niż podano w przepisie, bo w czasie pieczenia nieładnie zbrązowieją więcej więcej

Sernik

dodany przez: trini6 sernika nie wyjmujemy z piekarnika od razu po upieczeniu, bo za mocno opadnie, zostawiamy go w wyłączonym piecyku przynajmniej 15 minut więcej więcej

Krupnik

dodany przez: trini6 krupnik gotujemy zawsze na małym ogniu w przeciwnym wypadku kasza ściemnieje więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher