Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Napoczęty chleb

dodany przez: patryshia zakryć zwilżonym papierem pergaminowym - chleb jest dłużej ¶wieży. więcej więcej

Szybciej ubije się ¶mietanę na sztywno

dodany przez: patryshia je¶li doda się szczyptę cukru pudru. więcej więcej

Aby sprawdzić, czy tuszka jest ugotowana

dodany przez: patryshia próbę miękko¶ci należy przeprowadzić na udzie. Próbę wykonuje się przez naci¶nięcie mię¶nia uda - jeżeli wyczuwalna jest ko¶ć, mięso jest miękkie. więcej więcej

Podczas pieczenia drobiu

dodany przez: patryshia w piekarniku nie nakłuwa się go widelcem, by nie tracił soku. więcej więcej

¦wieżo bity drób

dodany przez: patryshia należy tuszki zaraz po oskubaniu kilka razy zanurzyć na przemian w zimnej i wrz±cej wodzie. Mięso będzie wówczas kruche i delikatne. więcej więcej

Co z czerstwym chlebkiem ? :)

dodany przez: kolokwi Rada dla tych którzy wyrzucaj± czerstwy chleb lub dla tych którzy nie mog± sobie pozwolić na marnowanie a nie wiedz± co z nim zrobić :) więcej więcej

Pieczenie ciast

dodany przez: ds Jak długo i w ilu stopniach pieczemy poszczególne rodzaje ciast więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)