|
||||
Napoczęty chlebdodany przez: patryshia zakryć zwilżonym papierem pergaminowym - chleb jest dłużej ¶wieży. więcejSzybciej ubije się ¶mietanę na sztywnododany przez: patryshia je¶li doda się szczyptę cukru pudru. więcejAby sprawdzić, czy tuszka jest ugotowanadodany przez: patryshia próbę miękko¶ci należy przeprowadzić na udzie. Próbę wykonuje się przez naci¶nięcie mię¶nia uda - jeżeli wyczuwalna jest ko¶ć, mięso jest miękkie. więcejPodczas pieczenia drobiudodany przez: patryshia w piekarniku nie nakłuwa się go widelcem, by nie tracił soku. więcej¦wieżo bity dróbdodany przez: patryshia należy tuszki zaraz po oskubaniu kilka razy zanurzyć na przemian w zimnej i wrz±cej wodzie. Mięso będzie wówczas kruche i delikatne. więcejCo z czerstwym chlebkiem ? :)dodany przez: kolokwi Rada dla tych którzy wyrzucaj± czerstwy chleb lub dla tych którzy nie mog± sobie pozwolić na marnowanie a nie wiedz± co z nim zrobić :) więcejPieczenie ciastdodany przez: ds Jak długo i w ilu stopniach pieczemy poszczególne rodzaje ciast więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |