|
||||
Wędlinadodany przez: paula26013 jeśli jest zbyt wyschnięta pokroić w cienkie plasterki, zalać mlekiem, a po 10 min oczyścić i podać na stół więcejPlamydodany przez: paula26013 alkohol -wodą utlenioną. atrament -namoczyć z gorącym mleku i sprać w wodzie z mydłem z dodatkiem spirytusu; -z mebli: sokiem z rabarbaru; -świeże plamy cytryną; -stare plamy namoczyć w kwaśnym mleku; -specjalne atramenty: kwasem octowym, mrówkowym, terpentyną, octem; -natłuścić oliwą i zmyć benzyną; -wcierać pokrzywę, a potem przemyć... więcejPieczenie po ostrej papryce, lub chrzaniedodany przez: paula26013 szybkie usunięcie powąchać chleb. więcejMlekododany przez: paula26013 aby nie wykipiało posmarować brzegi naczynia masłem. aby nie było kożucha wrzucić do gorącego mleka kostkę lodu. więcejMięsododany przez: paula26013 przechowywanie w węglu drzewnym. W lecie mięso jest świeże przez tydzień więcejMasłododany przez: paula26013 aby łatwiej utrzeć należy dodać trochę mąki. aby się nie przypaliło dodać trochę oleju. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|