Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Wędlina

dodany przez: paula26013 jeśli jest zbyt wyschnięta pokroić w cienkie plasterki, zalać mlekiem, a po 10 min oczyścić i podać na stół więcej więcej

Ser

dodany przez: paula26013 aby odświeżyć żółty ser należy włożyć go na chwile do mleka więcej więcej

Plamy

dodany przez: paula26013 alkohol -wodą utlenioną. atrament -namoczyć z gorącym mleku i sprać w wodzie z mydłem z dodatkiem spirytusu; -z mebli: sokiem z rabarbaru; -świeże plamy cytryną; -stare plamy namoczyć w kwaśnym mleku; -specjalne atramenty: kwasem octowym, mrówkowym, terpentyną, octem; -natłuścić oliwą i zmyć benzyną; -wcierać pokrzywę, a potem przemyć... więcej więcej

Pieczenie po ostrej papryce, lub chrzanie

dodany przez: paula26013 szybkie usunięcie powąchać chleb. więcej więcej

Mleko

dodany przez: paula26013 aby nie wykipiało posmarować brzegi naczynia masłem. aby nie było kożucha wrzucić do gorącego mleka kostkę lodu. więcej więcej

Mięso

dodany przez: paula26013 przechowywanie w węglu drzewnym. W lecie mięso jest świeże przez tydzień więcej więcej

Masło

dodany przez: paula26013 aby łatwiej utrzeć należy dodać trochę mąki. aby się nie przypaliło dodać trochę oleju. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher