Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Dekoracja

dodany przez: Anonim Dla każdej potrawy ważne jest nie tylko smak ale i sposób jej podania.Należy zwrucic uwagę na to jak się odbiera podaną na stół potrawę,w pierwszej kolejności ją widzisz,następnie czujesz jej zapach a dopiero na samym koncu smakujesz.Pobudzenia trzech zmysłow człowieka:wzroku,zapachy i smaku to klucz do efektownej prezentacji potraw nie tylko w... więcej więcej

dekoracja

dodany przez: Evika według gustu więcej więcej

Jak przyspieszyć gotowanie ziemniaków?

dodany przez: patryshia ziemniaki ugotują się szybciej po zalaniu ich wrzątkiem i dodaniu łyżki masła lub margaryny więcej więcej

Zepsuta konserwa

dodany przez: aleksa6 Puszka z wybrzuszonym denkiem albo wieczkiem (bombaż) oznacza, że konserwa jest zepsuta, trzeba ją więc wyrzucić. Należy być ostrożnym również wtedy, gdy blacha poddaje się pod naciskiem palca, a potem natychmiast odskakuje. więcej więcej

Zielony czosnek

dodany przez: Marzena wsadż w doniczkę więcej więcej

Zapach ryb

dodany przez: marcinos14 oczywiście żeby naczynia nie pachnialy ryba więcej więcej

żeby jajecznica sie nie przypaliła

dodany przez: marcinos14 wystarczy tłuszcz więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher