|
||||
Kotlety mielonedodany przez: kotto Aby kotlety mielone miały lepszy smak dodaj do nich żółtego sera. więcej![]() Kotlety - panierkadodany przez: kotto Aby kotlety miały oryginalny smak do panierowania użyj rozkruszonych na drobno chipsów. więcej![]() Wskazówki dotyczące mięsadodany przez: paula26013 Mięso przed pieczeniem należy wyżyłować, bo żyły powodują, że mięso kurczy się, staje się twarde. Delikatne mięso np. piersi z kurczaka łatwiej rozbijemy gdy włożymy je do torebki foliowej. Każdą pieczeń wstawiamy do gorącego piekarnika, nigdy do zimnego. Pieczeń nie będzie wysuszona jeśli na czas pieczenia do piekarnika wstawimy... więcej![]() Naleśnikidodany przez: paula26013 Ciasto na naleśniki należy robić z mleka wymieszanego pół na pół z wodą. Naleśniki są wtedy kruchsze i niełykowate. A gdy do ciasta dodasz mineralną wodę gazowaną będą nadzwyczaj puszyste. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|