|
||||
Przygotowanie mięsa na grilldodany przez: patryshia Na ruszt nie kładziemy mięsa wyjętego prosto z lodówki. Najlepiej, by przynajmniej 15 minut przed grillowaniem poleżało na powietrzu. więcejZdejmowanie skórki z paprykidodany przez: patryshia Aby zdjąć skórkę z papryki, należy opiec ją w gorącym piekarniku, aż skórka się zmarszczy. Gdy wystygnie, łatwo ściągnąć ją nożem. więcejNadziewanie warzywdodany przez: patryshia Wydrążone warzywa wypełniamy nadzieniem dosyć luźno. Jeżeli farszu będzie za dużo, lub gdy go za mocno ubijemy, warzywa popękają w trakcie pieczenia. więcejjak przygotowac wywardodany przez: patryshia Podstawę wielu zup - rosół instant możemy zastąpić samodzielnie przygotowanym wywarem. Przyrządza się go z mięsa, kości lub drobiu, ryb, jarzyn, bądź z grzybów. Mięso na wywar umieszcza się w zimnej wodzie, którą powoli doprowadza się do wrzenia. Wywary mięsne dzieli się na jasne i ciemne. Mięso, kości i jarzyny przed ugotowaniem piecze się... więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|