|
||||
Papryka bez skórkidodany przez: trini6 Świeże warzywa trudno obrać, ale wystarczy ułożyć strączki na natłuszczonej blaszce i wstawić na 5-7 minut do gorącego piekarnika. Z lekko upieczonej papryki bez trudu zejmiemy skórkę więcejJak przechowywać figi by nie wyschłydodany przez: trini6 Najlepiej trzymać je w szczelnie zamykanym słoiku (typu twist) wkładając do środka skórki z cytryny. Tak przechowywane zachowają miękkość również inne suszone owoce: rodzynki, morele, daktyle więcejSposób na świeżą zieleninędodany przez: trini6 zioła i zielenina zachowają świeżość, jeśli będziemy przechowywać je w lodówce, zawinięte w zwilżony wodą papierowy ręcznik i włożone do plastikowej torebki lub zamkniętego pojemnika. Zwiędnięte należy zanurzyć na 2 godziny do zimnej wody więcejJak ugotować kaszę bez grudekdodany przez: trini6 kasza manna nie będzie miała grudek po ugotowaniu, jeśli przesypiemy ją przez sitko na gotujące się mleko. Nie możemy zapominać o jednoczesnym mieszaniu kaszy więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|