Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Sernik

dodany przez: ewa1257 specyficzny smak sernika więcej więcej

sernik

dodany przez: ewa1257 bardziej puszysty sernik więcej więcej

Sernik

dodany przez: ewa1257 puszysty sernik więcej więcej

Papryka bez skórki

dodany przez: trini6 Świeże warzywa trudno obrać, ale wystarczy ułożyć strączki na natłuszczonej blaszce i wstawić na 5-7 minut do gorącego piekarnika. Z lekko upieczonej papryki bez trudu zejmiemy skórkę więcej więcej

Jak przechowywać figi by nie wyschły

dodany przez: trini6 Najlepiej trzymać je w szczelnie zamykanym słoiku (typu twist) wkładając do środka skórki z cytryny. Tak przechowywane zachowają miękkość również inne suszone owoce: rodzynki, morele, daktyle więcej więcej

Sposób na świeżą zieleninę

dodany przez: trini6 zioła i zielenina zachowają świeżość, jeśli będziemy przechowywać je w lodówce, zawinięte w zwilżony wodą papierowy ręcznik i włożone do plastikowej torebki lub zamkniętego pojemnika. Zwiędnięte należy zanurzyć na 2 godziny do zimnej wody więcej więcej

Jak ugotować kaszę bez grudek

dodany przez: trini6 kasza manna nie będzie miała grudek po ugotowaniu, jeśli przesypiemy ją przez sitko na gotujące się mleko. Nie możemy zapominać o jednoczesnym mieszaniu kaszy więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher