|
||||
przygotowywanie risottododany przez: aleksa6 Aby przygotować risotto należy wyprażyć ryż na maśle (stale mieszając) do uzyskania przeźroczystości ziarna. Następnie należy dodać gorący bulion w ilości odrobinę większej niż ryż może wchłonąć. więcejpudding z ryżudodany przez: aleksa6 Pudding z ryżu gotuje się w zasadzie kombinacją dwóch metod: najpierw wsypuje się ryż do gotującego się mleka, następnie gotuje się go na wolnym ogniu do momentu, gdy ziarna spęcznieją. więcejpieczenie drobiudodany przez: aleksa6 Podczas pieczenia drobiu w piekarniku nie nakłuwa się go widelcem, by nie tracił soku. więcejsmażenie potraw z drobiudodany przez: aleksa6 Do smażenia potraw z drobiu używa się margaryny lub smalcu. więcejwykańczanie potrawdodany przez: aleksa6 Do wykończenia potrawy dodaje się zawsze masło, które podnosi smak i aromat potrawy. więcejNadziewanie drobiudodany przez: aleksa6 objętość nadzienia nie powinna wynosić więcej niż 3/4 objętości nadziewanej przestrzeni. W przeciwnym wypadku nadzienie będzie wypływać na zewnątrz, a wraz z nim soki. więcejStary dróbdodany przez: aleksa6 Starszy drób szybciej mięknie jeśli wewnątrz i z zewnątrz zostanie natarty cukrem pudrem. Po kilku minutach cukier należy dokładnie spłukać. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|