Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Szybciej ubije się ¶mietanę na sztywno

dodany przez: patryshia je¶li doda się szczyptę cukru pudru. więcej więcej

Napoczęty chleb

dodany przez: patryshia zakryć zwilżonym papierem pergaminowym - chleb jest dłużej ¶wieży. więcej więcej

Mięso mielone będzie delikatniejsze

dodany przez: patryshia je¶li doda się oprócz bułki i jajek odrobinę gazowanej wody mineralnej. więcej więcej

Obsuszan± kiełbasę

dodany przez: patryshia z której trudno jest zdj±ć skórę włożyć na chwilkę do zimnej wody. więcej więcej

Aby stwierdzić, czy tłuszcz na patelni jest wystarczaj±co ogrzany

dodany przez: patryshia do smażenia potraw, należy włożyć do niego koniec drewnianej łyżki. Je¶li utworz± się wokół niej małe pęcherzyki, to znaczy że tłuszcz ma odpowiedni± temperaturę. więcej więcej

Krojenie słoniny

dodany przez: patryshia Słonina da się bez trudu pokroić w równe kawałki, je¶li zanurzysz przedtem nóż w gor±cej wodzie. więcej więcej

Miękkie pomidory

dodany przez: patryshia Zbyt miękkie pomidory znów będ± jędrne, je¶li je włożysz na kwadrans do lodowatej wody. Aby łatwiej dały się kroić, maczaj nóż przed każdym cięciem w zimnej wodzie. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)