|
||||
Szybciej ubije się ¶mietanę na sztywnododany przez: patryshia je¶li doda się szczyptę cukru pudru. więcejNapoczęty chlebdodany przez: patryshia zakryć zwilżonym papierem pergaminowym - chleb jest dłużej ¶wieży. więcejMięso mielone będzie delikatniejszedodany przez: patryshia je¶li doda się oprócz bułki i jajek odrobinę gazowanej wody mineralnej. więcejObsuszan± kiełbasędodany przez: patryshia z której trudno jest zdj±ć skórę włożyć na chwilkę do zimnej wody. więcejAby stwierdzić, czy tłuszcz na patelni jest wystarczaj±co ogrzanydodany przez: patryshia do smażenia potraw, należy włożyć do niego koniec drewnianej łyżki. Je¶li utworz± się wokół niej małe pęcherzyki, to znaczy że tłuszcz ma odpowiedni± temperaturę. więcejKrojenie słoninydodany przez: patryshia Słonina da się bez trudu pokroić w równe kawałki, je¶li zanurzysz przedtem nóż w gor±cej wodzie. więcejMiękkie pomidorydodany przez: patryshia Zbyt miękkie pomidory znów będ± jędrne, je¶li je włożysz na kwadrans do lodowatej wody. Aby łatwiej dały się kroić, maczaj nóż przed każdym cięciem w zimnej wodzie. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |