Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Jarzyny

dodany przez: paula26013 oczyścić z robaków można wkładając je na parę minut do wody z solą. (1928) więcej więcej

Jarzyny

dodany przez: trini6 Jarzyn nie należy moczyć w wodzie, gdyż tracą wiele cennych składników odżywczych. Przygotowujemy je bezpośrednio przed gotowaniem. więcej więcej

Jakość owoców i warzyw...

dodany przez: anlolek Owoce i warzywa są ładniejsze i smaczniejsze... więcej więcej

Jakosc miodu

dodany przez: Marzena sprawdzanie więcej więcej

Jaki tłuszcz do czego?

dodany przez: patryshia Masło: do doprawiania wszelkiego rodzaju potraw. Nie stosujemy masła w zbyt wysokich temperaturach, ponieważ zawarte w nim cząsteczki białka palą się już przy 90 st. C. Smalec maślany: nadaje się dobrze do do wysokich temperatur /szynka po palatyńsku, potrawy mączne itp./. Margaryny półtłuste: nadają się wyłącznie do smarowania pieczywa.... więcej więcej

Jaki ryż do czego?

dodany przez: patryshia RYŻ NATURALNY: Zawiera w sobie witaminy i substancje mineralne, a brązowa skórka nadaje mu wyrazisty, specyficzny smak i aromat. Ceniony jest przede wszystkim przez konsumentów zdrowej żywności, prócz tego chętnie stosuje się go w ramach różnych diet, np. odchudzających, obniżających ciśnienie itp. Ugotowanie go wymaga znacznie więcej czasu. W... więcej więcej

Jaki pieprz do czego

dodany przez: patryshia Jest to absolutnie dowolna sprawa, zależna wyłącznie od naszego poczucia smaku. Najczęściej posługujemy się czarnym i białym pieprzem. By ułatwić sobie decyzję, możemy oba gatunki wymieszać w równych proporcjach. Świeżo mielony pieprz jest nie tylko ostry. Ma również wspaniały, korzenny smak i zapach. Dlatego młynek do pieprzu powinien znajdować... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher