Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

bita śmietana

dodany przez: cohenna szybciej się ubije więcej więcej

Nadziewanie warzyw

dodany przez: patryshia Wydrążone warzywa wypełniamy nadzieniem dosyć luźno. Jeżeli farszu będzie za dużo, lub gdy go za mocno ubijemy, warzywa popękają w trakcie pieczenia. więcej więcej

Sernik

dodany przez: ewa1257 puszysty sernik więcej więcej

Piekarnik

dodany przez: Marzena nagrzany piekarnik więcej więcej

Chrzan

dodany przez: anka1984 Kupując korzenie chrzanu, wybierajmy te jasne i bez plam. Brązowe będą gorzkie w smaku, bo są zbyt stare. więcej więcej

aromatyczny czosnek

dodany przez: cohenna aby czosnek zachował swój aromat więcej więcej

Wskazówki dotyczące mięsa

dodany przez: paula26013 Mięso przed pieczeniem należy wyżyłować, bo żyły powodują, że mięso kurczy się, staje się twarde. Delikatne mięso np. piersi z kurczaka łatwiej rozbijemy gdy włożymy je do torebki foliowej. Każdą pieczeń wstawiamy do gorącego piekarnika, nigdy do zimnego. Pieczeń nie będzie wysuszona jeśli na czas pieczenia do piekarnika wstawimy... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher