Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Mieszanka odtruwająca organizm

dodany przez: Afrodytka85 Dla wielu osób otyłych ogromnym dobrodziejstwem jest kuracja odtruwająca organizm. Często miejscem gromadzenia się różnych toksyn (pochodzących np. z zatrutego środowiska, żywności czy nadużywania leków syntetycznych) jest właśnie tkanka tłuszczowa. więcej więcej

Obieranie ziemniaków ze skórki

dodany przez: Marzena użyj zimnej wody więcej więcej

Dziczyzna

dodany przez: julias Potrawa z dziczyzny będzie wyjątkowo smaczna i delikatna więcej więcej

Przechowywanie truskawek

dodany przez: Marzena potrzebny cukier puder więcej więcej

Brokuły

dodany przez: patryshia Łodyżki brokuł gotuja sie wolniej niz kwatuszki, wiec by wszystko bylo ok, trzeba nalac wody tak, by po ulozeniu brokul kwoatuszkami do gory, woda zakrywala lodyzki ale kwiatuszkow juz nie. Wtedy kwiatuszki sie nie rozgotuja.. więcej więcej

Jaja

dodany przez: paula26013 konserwowanie w 10 funtach wody wapiennej rozpuścić 20 łutów soli kuchennej. Ułożyć jaja w słojach, zalać i wstawić do piwnicy. Jaja trzymają świeżość 7 miesięcy. (1928) aby nie popękały przed gotowaniem należy lekko nakłuć szpilką szerszy koniec lub do wody dodać trochę octu. Nie należy gotować jajek prosto z lodówki. jajko pęknięte aby je... więcej więcej

Sery

dodany przez: julias Kostka cukru więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher