|
||||
Nieznośny kamień w czajniku ;/dodany przez: domciak Możemy skorzystać z specjalnego odkamieniacza (np. Kamix), lub możemy użyć 3-4 łyżeczki kwasku cytrynowego, który wsypujemy do czajnika, wlewamy wodę i zagotowujemy. Odstawiamy na godzinę (im dłużej tym lepiej) i ponownie gotujemy wodę. Na godzinę możemy także odstawić czajnik wypełniony białym octem, którego nie gotujmy!! Po tej operacji... więcejUsuwanie nadmiaru tłuszczu z rosołudodany przez: trini6 Po schłodzeniu tłuszcz zbiera się na wierzchu wywaru i bez problemu możesz go zebrać. Jeśli nie masz czasu na schłodzenie to możesz użyć papierowego ręcznika, który doskonale wchłonie tłuszcz. Możesz też wrzucić do rosołu kilka kostek lodu, wokół których będzie się zbierał stężały tłuszcz. więcejCiemniejące pieczarkidodany przez: patryshia nie będą ciemniały, gdy umyte i pokrojone pieczarki skropi się sokiem z cytryny więcejCzy jajko jest świeże?dodany przez: patryshia zanurzyć jajko w osolonej wodzie, jeśli natychmiast opadnie i zostanie na dnie - świeże jajko, stare jajko unosi się na powierzchni więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|