|
||||
Przesolony sosdodany przez: patryshia można go uratować dodając do niego wody, mleka, wina lub śmietany więcejPomidory z dala od ogórkówdodany przez: patryshia ogórki i kalafiory nigdy nie powinny być przechowywane razem z pomidorami, pomidory wydzielają gaz, który przyśpiesza gnicie innych jarzyn więcejPękające ziemniaki podczas pieczeniadodany przez: patryshia ponakłuwać wcześniej każdy ziemniak widelcem więcejŚwieży ananas bez żelatynydodany przez: patryshia świeży ananas i żelatyna niezbyt dobrze się łączą, ananas zawiera enzymy utrudniające tworzenie się galarety, jeśli się go jednak poddusi przez chwilę, bez trudu zwiąże się z żelatyną więcejCzy ciasto jest gotowe?dodany przez: patryshia wysokie ciasta, np. babki powinno się sprawdzić patyczkiem wbijając go w najgrubsze miejsce ciasta, jeśli patyczek jest suchy i nie ma na nim śladu ciasta tzn., że jest gotowe więcejSuszone owocedodany przez: patryshia suszone owoce szybciej zmiękną podczas gotowania, jeżeli doda się do nich cukier dopiero po zagotowaniu więcejMiękki głąbdodany przez: patryshia duży, gruby głąb kalafiora (albo brokułów) szybciej zmięknie podczas gotowania, jeśli natnie się na krzyż jego koniec więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|