Przepisy użytkownika isiulka

Posortuj według: popularnoœci  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Sos czosnkowy

dodany przez: isiulka Kuchnia turecka sok z cytryny lub ocet (6%) rozcieńczony z wodą Czosnek z solą utrzeć na pastę. Stale ucierając wlewać po kropelce oliwę. Dodać kilka kropel soku z cytryny lub ocet do smaku (sos musi być rzadki). Podawać do pieczonego lub smażonego kurczaka ewentualnie do ugotowanej ryby. więcej więcej

Sos czosnkowo-sojowy

dodany przez: isiulka Kuchnia chińska Składniki wymieszać. Podawać do smażonej ryby lub pieczonej kaczki. więcej więcej

SOS CHRZANOWY NA RÓŻOWO

dodany przez: isiulka 3 dag chrzanu 5 dag czerwonych porzeczek 1/2 szklanki jogurtu sól Porzeczki umyć, oberwać szypułki, wsypać do rondelka, zmiażdżyć, zagotować i przetrzeć przez sito. Przecier ostudzić, wymieszać z chrzanem i jogurtem. Przyprawić do smaku solą. Podawać jako dodatek do potraw zimnych i gorących z mięs i ryb. więcej więcej

SOS CHRZANOWY NA JOGURCIE

dodany przez: isiulka 1/2 szklanki jogurtu sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa sól Utarty chrzan wymieszać z jogurtem. Przyprawić do smaku sokiem cytrynowym i solą. Podawać do potraw mięsnych i z ryb, zimnych i gorących oraz do jajek gotowanych. więcej więcej

SOS CHRZANOWY

dodany przez: isiulka szklanka majonezu, pół szklanki śmietany, ocet, cukier, sól do smaku Chrzan zetrzeć na tarce, dodać do majonezu, wymieszać ze śmietaną (gęstą). Doprawić do smaku. Podawać do jaj ugotowanych na twardo i zimnych mięs. więcej więcej

SOS CEBULOWY BIAŁY

dodany przez: isiulka 20 dag cebuli, 3 łyżki masła lub innego tłuszczu, szklanka wywaru z włoszczyzny, 3 łyżki mąki, pół szklanki śmietany, cukier, sól, ziele angielskie Cebulę obrać, pokrajać i udusić na tłuszczu do miękkości (nie rumienić) dodać kilka ziaren ziela angielskiego i podlewać wywarem. Gdy cebula zmięknie, przetrzeć przez sito, rozprowadzić... więcej więcej

Brązowy sos z estragonem

dodany przez: isiulka Kuchnia węgierska 3 filiżanki brązowego sosu ocet estragonowy 20 g liści estragonu 50 g masła Liście estragonu umyć, drobno posiekać i tak długo gotować z octem estragonowym, aż wywar prawie się wygotuje. Wtedy dodać brązowy sos, a przed podaniem na stół kawałki masła. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
ZnajdŸ inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jakš potrawę możesz
przyrzšdzić (składniki oddziel przecinkami)