|
|||||||||
Sos czosnkowyKrótki opis potrawyKuchnia turecka sok z cytryny lub ocet (6%) rozcieńczony z wod± Czosnek z sol± utrzeć na pastę. Stale ucieraj±c wlewać po kropelce oliwę. Dodać kilka kropel soku z cytryny lub ocet do smaku (sos musi być rzadki). Podawać do pieczonego lub smażonego kurczaka ewentualnie do ugotowanej ryby.Potrzebne składniki 4-6 z±bków czosnku 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy Etapy przyrządzania1
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |