|
|||||||||
Makaron po francuskuKrótki opis potrawybardzo dobre daniePotrzebne składniki makaron ¶widerki - 30 dag ser ple¶niowy - 25 dag ¶mietana - 250 ml pieczarki - 60 dag m±ka - 2 łyżka(i) masło - 40 g cebula - 2 szt. pieprz - 1/2 łyżeczka(i) vegeta - 1 łyżeczka(i) Przydatne akcesoriagarnekEtapy przyrządzania1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie.Cebulę i pieczarki obierz i pokrój w kostkę.Cebulę zeszklij na ma¶le,dodaj pieczarki,poddu¶,dopraw.Ser pokrój i dodaj do pieczarek.Podlej niewielk± ilo¶ci± wody i mieszaj,aż ser się rozpu¶ci.Sos zagę¶ć ¶mietan± wymieszan± z m±k±.Mieszaj i zagotuj.Sosem polej makaron.
Jak podawać?makaron polany sosem.Na ciepło Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |