|
||||||||||
Sałatka z pstrągiemKrótki opis potrawySałatka z pstrągiemPotrzebne składniki 1 wędzony pstrąg 15 dag pieczarek 5 dag szpinaku /może być mrożony 1 łyżka oliwy do przybrania pęczek szczypiorku Etapy przyrządzania1
Z pstrąga zdejmujemy skórkę, a mięso dzielimy na filety. Filety dzielimy na 2-centymetrowe paski. Dodajemy szpinak. Grzyby oczyszczamy, płuczemy i podduszamy 5 min na oliwie. Solimy i pieprzymy. Przygotować sos: ocet łączymy z oliwą, dodajemy sól, pieprz, orzechy i mieszamy. Na talerzu układamy rybę i grzyby wymieszane z resztą szpinaku. Posypujemy szczypiorkiem i polewamy sosem.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|