Sałatka z pstrągiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Sałatka z pstrągiem

Potrzebne składniki

• 1 wędzony pstrąg
• 15 dag pieczarek
• 5 dag szpinaku /może być mrożony
• 1 łyżka oliwy
• do przybrania pęczek szczypiorku

Etapy przyrządzania

1
Z pstrąga zdejmujemy skórkę, a mięso dzielimy na filety. Filety dzielimy na 2-centymetrowe paski. Dodajemy szpinak. Grzyby oczyszczamy, płuczemy i podduszamy 5 min na oliwie. Solimy i pieprzymy. Przygotować sos: ocet łączymy z oliwą, dodajemy sól, pieprz, orzechy i mieszamy. Na talerzu układamy rybę i grzyby wymieszane z resztą szpinaku. Posypujemy szczypiorkiem i polewamy sosem. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher