|
||||||||||
Sałatka z selerówKrótki opis potrawySałatka z selerówPotrzebne składniki 1 kg selerów 200 g maki 300 g oliwy 200 g bulki tartej 5 jaj 300 g cebuli 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu winnego 20 g soli 20 g cukru Etapy przyrządzania1
Selery obrac, umyc, pokroic na plasterki grubości 3 mm i oprószyć mąka. Jaja
ubić widelcem na jednolita masę. Plasterki selerów panierować z obu stron w
jajku i tartej bulce. Smażyć na oliwie na zloty kolor. Usmażone ostudzić. Cebule obrac, umyc, pokroic na cieniutkie plasterki, posolić. Przygotować sos. Rozetrzeć sol i cukier z octem, dodać oliwę i jeszcze przez chwile ucierać, by wszystkie składniki dobrze się połączyły. Selery przełożyć na półmisek, dodać cebule. Zaląc wszystko sosem, odstawić na 3-4 godz. Tej sałatki nie należy wstawiać do lodówki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|