Nalewka z czarnych porzeczek

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka1984
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Alkohole
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Nalewka porzeczkowa na bazie wódki i spirytusu.

Potrzebne składniki

• 3 kg czarnej porzeczki
• 1,5 l spirytusu 95%
• 1,5 czystej wódki
• 0,75 kg cukru lub miodu
• 3 goździki

Przydatne akcesoria

gąsiorek

Etapy przyrządzania

1
Wódkę połączyć ze spirytusem. Owoce wsypać do gąsiora, zalać alkoholem, dodać goździki. Odstawić w ciemne miejsce na 6 tygodni po tym czasie zlać nalewkę. Owoce zasypać cukrem i pozostawić na kolejne 6 tygodni. Powstały słodki sok zlać i wymieszać z oddaną poprzednio nalewką. Przefiltrować, rozlać do butelek i odstawić na 6 miesięcy.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher