Kieszonki z kurczaka

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Wielkanoc
• Z drobiem
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Rewelacyjne danie na każdą okazję. Proste i smaczne.

Potrzebne składniki

• twarożek np Almette z ziołami - 3
• pierś kurczaka - 4 szt.
• sos pieczeniowy jasny
• przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, curry

Etapy przyrządzania

1
Pierś kurczaka umyć, osuszyć papierowymi ręczniczkami. Naciąć tak by powstały głębokie kieszonki
2
Serki przełożyć do szprycki, wyciskać do naciętych w mięsie kieszonek, ma być sporo i dość grubo ale nie do przesady. Wykałaczkami &zaszyć& wyloty z kieszonek. Piersi nafaszerowane przyprawić z obu stron solą, pieprzem, curry i przyprawą do kurczaka.
3
Kieszonki smażyć po 5 min z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju. Ułożyć w prodiżu (jeżeli ktoś nie ma to na blaszkę). W prodiżu piec ok 30 min. Natomiast w piekarniku 10 min. w temp. 200 st. C Po wyjęciu polać wcześniej przygotowanym sosem pieczeniowym jasnym (z torebki)
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (1)


Świetny przepis. Mięsko pyszne, delikatne. Ja podałam z surówką z selera i orzechów i pieczonymi ziemniakami. Rewelacja!
autor: ds dodany dnia 2008-04-27 20:05:30
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher