Sałatka śledziowa z ketchupem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Sałatkę podawać z pieczywem. Składniki wystarczą na ok. 7-8 porcji.

Potrzebne składniki

• 40 dag filetów śledziowych
• 3 łyżki ketchupu
• 4 jajka
• 1 woreczek ryżu
• 20 dag ogórków konserwowych
• 1 cebula
• majonez
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Matiasy moczyć w wodzie z octem przez ok. 1 godzinę, a następnie pokroić je w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Ogórki konserwowe i cebulę pokroić w kostkę. Układać w misce (najlepiej przezroczystej) w następującej kolejności: jajka, warstwa majonezu, ryż, ketchup, ogórki konserwowe, cebula, przyprawy (sól, pieprz), matiasy i na koniec warstwa majonezu. Wierzch można posypać zieloną pietruszką lub szczypiorkiem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher