|
||||||||||
Sałatka śledziowa z ketchupemKrótki opis potrawySałatkę podawać z pieczywem. Składniki wystarczą na ok. 7-8 porcji.Potrzebne składniki 40 dag filetów śledziowych 3 łyżki ketchupu 4 jajka 1 woreczek ryżu 20 dag ogórków konserwowych 1 cebula majonez sól pieprz Etapy przyrządzania1
Matiasy moczyć w wodzie z octem przez ok. 1 godzinę, a następnie pokroić je w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Ogórki konserwowe i cebulę pokroić w kostkę.
Układać w misce (najlepiej przezroczystej) w następującej kolejności: jajka, warstwa majonezu, ryż, ketchup, ogórki konserwowe, cebula, przyprawy (sól, pieprz), matiasy i na koniec warstwa majonezu. Wierzch można posypać zieloną pietruszką lub szczypiorkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|