Kluski z kapust±

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne kluseczki

Potrzebne składniki

• 5-6 ziemniakow
• 1 szklanka m±ki
• sól
• 1 jajko
• pieprz
• 1,5 kg kiszonej kapusty
• 30 dag boczku wędzonego

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać jajko i wymieszać. Następnie dodać m±kę (ciasto powinno być do¶ć gęste) sól i pieprz. Zagotować wodę w garnku i wrzucać łyżk± małe porcje ciasta. Ugotowane kluski odcedzić. Kapustę ugotować. Boczek pokrojony w kosteczkę podsmażyć na patelni. Dodać połowę boczku do kapusty, a do pozostałej czę¶ci przełożyć kluski, wymieszać i lekko podsmażyć. Podawać na jednym talerzu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)