Kurczak po Chińsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Chiny
• Dania główne
• Z drobiem
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

"Chińszczyzna"

Potrzebne składniki

• pierś kurczaka - 1
• olej
• koncentrat pomidorowy
• plastry ananasa - 6
• cebula - 1
• przyprawa KNORRA lub FIX do potraw chińskich - 1
• przyprawa DELIKAT do mięsa
• przyprawa TAO-TAO sos sojowo-grzybowy
• sos do kurczaka firmy
• papryka (czerwona) - 1

Etapy przyrządzania

1
Mięso pokroić w paski (podłużne i cienkie) i przyprawić solą i DELIKATEM, wrzucić na patelnię. Następnie do tego dodać pokrojone w podłużne paski paprykę i cebulę, przyprawić przyprawą TAO-TAO i koncentratem pomidorowym. Poddusić wszystko, aby było miękkie. Potem dodać 300 ml wody, wrzucić pokrojone w kostkę ananasy i przyprawę KNORRA do potraw chińskich i sos do kurczaka "Pudliszki". Dusić do miękkości i mieszać. Podawać z ryżem. SMACZNEGO!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher