|
|||||||||
Wiosenne nale¶nikiKrótki opis potrawypyszny deser...Potrzebne składniki jajka - 2 szt. m±ka - 2 szkl. kostka twarogu półtłustego - 250 g ¶mietana - 5 łyżka(i) pęczek szpinaku cebula - 1 sól pieprz Etapy przyrządzania1
1. Przygotować z wody ,jajek,m±ki i odrobiny soli ciasto nale¶nikowe a następnie upiec 12 nale¶ników.
2
2. Szpinak opłukać,osuszyć i pokroić do¶ć grubo.Na rozgrzany tłuszcz wrzucić szpinak i podsmażyć ok.10 min aż znacznie zmniejszy objęto¶ć.
3
3. Twaróg rozgnie¶ć w misce ,dodać pokrojon± drobno cebulę i podsmażony szpinak.Dolać ¶mietanę i doprawić sol± i pieprzem.
4
4. Na nale¶niki nakładać przygotowany farsz i składać w &koperty&.W żaroodpornym naczyniu wstawić nale¶niki na chwilę do pieca żeby się podgrzaly.Podawać z gęst± ,kw¶n± ¶mietan±.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |