Wiosenne nale¶niki

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: domciak
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
1 godzina
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszny deser...

Potrzebne składniki

• jajka - 2 szt.
• m±ka - 2 szkl.
• kostka twarogu półtłustego - 250 g
• ¶mietana - 5 łyżka(i)
• pęczek szpinaku
• cebula - 1
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
1. Przygotować z wody ,jajek,m±ki i odrobiny soli ciasto nale¶nikowe a następnie upiec 12 nale¶ników.
2
2. Szpinak opłukać,osuszyć i pokroić do¶ć grubo.Na rozgrzany tłuszcz wrzucić szpinak i podsmażyć ok.10 min aż znacznie zmniejszy objęto¶ć.
3
3. Twaróg rozgnie¶ć w misce ,dodać pokrojon± drobno cebulę i podsmażony szpinak.Dolać ¶mietanę i doprawić sol± i pieprzem.
4
4. Na nale¶niki nakładać przygotowany farsz i składać w &koperty&.W żaroodpornym naczyniu wstawić nale¶niki na chwilę do pieca żeby się podgrzaly.Podawać z gęst± ,kw¶n± ¶mietan±.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: domciak
domciak
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (72)
Skype 3535124
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)